понеділок, 14 березня 2011 р.

Молодь нагадала живе слово Кобзаря


     9 березня вся Україна відзначала чергову річницю із дня народження нашого пророка - Т. Шевченка. У Дрогобичі, крім офіційного святкування цієї дати владою, молодіжні організації міста ("Молодіжний прорив", "Україна жива", "Інше місто" та Молодий народний рух) провели флешмоб "Згадай живе слово Кобзаря" біля пам'ятника поету. Метою акції було показати, що слово кобзаря зараз є таке ж живе, як і в часи життя поета, та нагадати людям найбільш актуальні його рядки.
     Захід зібрав близько 40 учасників та розпочався із вступного слова Ірини Козак, студентки філологічного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету, яка розповіла учасникам флеш-мобу в чому ж полягає актуальність Т. Шевченка сьогодні. Далі пролунав вірш ''Хiбa сaмому нaписaть тaки послaнiє до сeбe'' у виконанні Ольги Козар, студентки факультету іноземних мов нашого університету і відбулось покладання квітів до пам"ятника Кобзарю від імені молоді м. Дрогобич.
     Основним дійством під час акції було викладенння учасниками із роздрукованих на картках літер кількох найбільш актуальних для українців, на думку організаторів, уривків із поезій: "Борітеся - поборете! Вам Бог помагає!", Наша дума, наша пісня не вмре, не загине. От, де, люде, наша слава, слава України!", "Якби ви вчились, так, як треба, то й мудрість би була своя." Великі написи, яких було помітно аж від ринку, привертали увагу багатьох людей, які підходили, щоб прочитати їх. Сподівається, що прочитані фрази Кобзаря закарбуються надовго у пам'яті людей, заставлять їх замислитись не тільки про матеріальне сьогодення, а й про духовну сферу буття народу та надихнуть на відстоювання всього рідного.




Олег Дукас

Немає коментарів:

Дописати коментар