суботу, 25 грудня 2010 р.

РАЗОМ МИ-СИЛА! День Соборності України 22 січня 2011 року

День соборності України — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.
22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.
День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
21 січня 1990 року живий ланцюг утворений сотнями тисяч людей з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Офіційно- 400 тисяч, неофіційно- до 4 мільйонів наших співгромадян.
Колись ми повторимо "Великий ланцюг" від давнього Херсонеса до Києва, від Ужгорода до Луганська. Це не тільки романтика. Це акт повернення українського духа в українське тіло, державотворчий акт.
Запрошуйте друзів, розповідайте їм про цю подію.
Наша мета: Неподільна Україна.

План дій наступний:
22 січня 2011 року вийти з державною атрибутикою (синьо-жовті прапори, прапорці, стрічки, бодіарт на обличчі) на вулиці своїх міст, містечок, сіл, взятись за руки. Самі програми у містах будуть оголошені трошки згодом.
===
Акція буде відбуватись без політики і комерції.
===

Немає коментарів:

Дописати коментар