середу, 21 вересня 2011 р.

Попереджувальна прес-конференція ПРОТИ обмеження права на мітинги в Києві


22 вересня, у четвер, о 12-00, на східцях біля будинку Київської міської ради та Київської міської адміністрації (вул. Хрещатик, 36) відбудеться прес-конференція представників громадських організацій – учасників акцій протесту проти урядового законопроекту 2450, який обмежував свободу зібрань в Україні.
Сьогодні громадські активісти говоритимуть про антиконституційну ініціативу київської міської влади, яка пропонує ухвалити «Положення про порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру, кіно- та телезйомок у місті Києві». Ця ініціатива з’явилась 20 вересня і проект «Положення» передбачає, що організатори зібрань мають повідомляти владу про мітинги за 10, а в окремих випадках за 30 днів, забороняється проводити зібрання поблизу будівель органів влади, перед кожним зібранням організатори мають дослідити громадську думку щодо заходу (на платній основі), а «уповноважений орган» КМДА може «погодити» або «не погодити» (тобто, заборонити) мирне зібрання.
Окрім аналізу  ініціативи КМДА, учасники конференції  повідомлять про плани громадських  об’єднань щодо недопущення ухвалення «Положення».
У прес-конференції  візьмуть участь:
 член Громадської ради при МВС Володимир Чемерис – Інститут Республіка;
 член Громадської ради при МВС Михайло Каменєв – Фундація регіональних ініціатив, Пряма дія;
• Тетяна Магдич – Громадянський рух “Відсіч”;
• Віктор Андрусів – Демократичний альянс;
• Ігор Луценко – ініціатива “Збережи старий Київ”;
• Михайло Лебедь – Фундація регіональних ініціатив.
Довідки за телефонами:
•             050 380 6268             (Володимир  Чемерис);
•             068 121 7741             (Михайло  Лебедь).


Джерело:  
http://vidsich.org.ua/archives/795

Немає коментарів:

Дописати коментар