суботу, 17 вересня 2011 р.

Вечір пам'яті Георгія Гонгадзе у Дрогобичі


16 вересня виповнилось 11 років з дня зникнення Георгія Гонгадзе. До цих роковин у девʼяти українських містах: Києві, Львові, Харкові, Дрогобичі, Одесі, Луганську, Рівному, Черкасах, Івано-Франківську, а також у столиці Грузії Тбілісі пройшли вечори пам’яті журналіста.
У Дрогобичі захід розпочався біля пам’ятника Т. Шевченку о 19.30. 



Звідси учасники події із запаленими лампадками, портретом Георгія Гонгадзе та банером із написом «Коли всі мовчали, він говорив» вирушили через вул. Т. Шевченка, С. Бандери, майдан Ринок, пл. Замкова гора до буд. №2 по вул. Ю. Дрогобича. Саме тут у 1998 р. працював, у нашому місті Георгій Гонгадзе. У ході взяло участь близько 70 осіб. В основному це були студенти та учні старших класів.



Біля будинку, де працював журналіст, під меморіальною таблицею були викладені лампадки, після чого розпочалось віче. 



На вічі була зачитана інформація з біографії журналіста, про хід розслідування справи з вбивства, були зачитані вірші, а також виконана авторська пісня студенткою музичного училища Марією Пак, яку дівчина присвятила загиблому журналісту. 



Недоліком вечора була відсутність озвучення через неможливість підключити апаратуру внаслідок різких перепадів напруги у мережі.  На завершення заходу було закликано присутніх не бути байдужими, коли ідеться про свободу слова, адже, коли не буде думки, тоді не буде справ і, тоді не буде й нас, після чого була оголошена хвилина мовчання.





Олег Дукас


Немає коментарів:

Дописати коментар